El Festival Alternatiu Karxofarock consisteix en un festival cultural y popular que concentra en un cap de setmana tot un conjunt d’activitats artístiques, socials i culturals dirigides a públics de totes les edats.

El concepte al voltant del qual giren les activitats del Karxofarock és la música, i per això la part més significativa serà la que ocupin els concerts que es portaran a terme durant dos dies. La programació de bandes que actuaran al festival segueix uns determinats criteris, com són la priorització de les bandes locals i  l’eclecticisme estilístic (dins d’una determinada coherència).

A més de la música, el col·lectiu Karxofarock vol oferir una sèrie d’activitats amb l’objectiu d’obrir la proposta a diferents edats i sectors del poble i  d’oferir un complement cultural que atorgui un caire més popular i multidisciplinari al festival.

Algunes d’aquestes activitats seran la batukada pels carrers del poble i les activitats infantils, dins el marc del Karxofetes, que es portaran a terme durant la tarda del dissbte.